Incearca gratuit

Mezoterapia cu Ace versus Mezoterapia Virtuala – istoric si diferente

Statisticile spun ca pana la 90% dintre femei sunt afectate de celulita pe diferite zone ale corpului, coapsele, fesele si abdomenul fiind cele mai frecvente dintre ele. Pe masura ce inaintam in varsta, celulele care alcatuiesc stratul adipos al pielii se inflameaza si preseaza fibrele invecinate. Din aceasta cauza, fibrele se curbeaza, tragand dupa ele pielea si creaza efectul de “coaja de portocala”. Pentru a combate acest efect,  din ce in ce mai multe femei apeleaza la tratamentele corporale de mezoterapie si mezoterapie virtuala, dar putine dintre ele cunosc diferenta intre acestea.

 Mezoterapia –  istoric si caracteristici distinctive

O dieta echilibrata si exercitiul fizic nu sunt intotdeauna suficiente pentru a elimina celulita. Cel mai mic dezechilibru poate readuce la vedere aspectul neplacut de coasa jde portocala al pielii. Gurile rele spun ca nici macar liposuctia nu ar fi o solutie eficienta, din contra, aceasta inrautatind aspectul pielii. Potrivit specialistilor in dermato-cosmetica, mezoterapia este unul din cele mai eficente tratamente in combaterea celulitei.

Mezoterapia este un tratament corporal nechirurgical inventat de Dr. Michael Pistor in anul 1958, iar prefixul “mezzo-“ , desi controversat, provine de la faptul ca acest tratament este eficient pentru mezoderm – stratul de mijloc al pielii. Actioneaza, asadar, atat asupra ectodermului (stratul exterior al pielii) si a leziunilor acestuia, cat si asupra tesuturilor mezodermului si a celor ce traverseaza mezodermul – vase capilare, tesut conjunctiv, tendoane etc.

Prin intermediul tratamentului de mezoterapie, ingredientele cremelor sunt injectate direct in mesoderm pentru a avea o mai mare eficienta si pentru a fi resorbite cu pana la 70% de catre organism, similar efectului unei injectii intravenoase. In cazul zonelor afectate de celulita, mezoterapia cauzeaza inflamarea si expulzarea celulelor afectate, pielea capatand fermitate si catifelare. O sedinta de tratament anticelulitic prin mezoterapie presupune efectuarea de multiple micro-injectii prin intermediul unui ac foarte fin.

Mezoterapia virtuala – evolutia fireasca in tratamente corporale

In ciuda eficientei sale, tratamentul anticelulitic prin mezoterapie sperie din pricina micilor “injectii” obligatorii pe parcursul sedintelor. Din acest motiv, specialistii in dermo-cosmetica au dezvoltat o aparatura din ce in ce mai sofisticata care sa inlature definitiv durerea.

Denumita si “mezoterapia fara ace”, tratamentul de mezoterapie virtuala reprezinta un mare pas inainte in reducerea durerii si sporirea efectelor benefice ale procedurii initiale.

Curenti de joasa intensitate sunt transmisi prin piele la o frecventa medie, cauzand dilatarea temporara a porilor pentru a permite absorbtia in piele asubstantelor cu care este efectuat tratamentul de mezoterapie virtuala. Aceasta procedura ii permite cosmeticianului sa hraneasca pielea cu amino-acizi, minerale si vitamine, in functie de necesitatile pielii.

Studiile clinice asupra efectelor tratamentului de mezoterapie virtuala demonstreaza faptul ca aparatura folosita in cadrul sedintelor poate fi folosita atat pentru corp, cat si pentru fata, in ambele cazuri numarul de sedinte necesare fiind considerabil redus fata de numarul de sedinte de mezoterapie clasica.

Tabel comparativ – mezoterapie versus mezoterapie virtuala

Mezoterapie cu Ace Mezoterapie virtuala
Solutia este injectata/ directionata direct in zona afectata Solutia este directionata in zona afectata
Efect imediat Efect imediat
Procedura nu este scutita de durere, insa este mai putin dureroasa fata de alte tratamente anticelulitice nechirurgicale Zero durere
Durata medie a unei sedinte este de 15 minute Durata medie a unei sedinte este de 45 minute
Efectele secundare pot consta in inrosirea sau iritarea temporara a zonei tratate. Zero efecte secundare

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.