Incearca gratuit

In prezent, exista trei metode diferite de epilare definitiva: epilarea cu laser, electroliza si epilarea IPL. Adesea confundate intre ele, aceste metode difera din foarte multe puncte de vedere, pornind de la pret, pana la gradul de confort si durata efectului fiecareia.  In cele ce urmeaza, va vom prezenta pe scurt ce presupune fiecare tip de epilare definitiva si va vom lasa sa decideti care dintre acestea vi se potrivesc cel mai bine:

Epilarea definitiva cu laser

Desi foloseste principii similare cu cele ale epilarii IPL, epilarea cu laser nu foloseste filter prin care sa selecteze anumite lungimi de unda ale spectrului luminous, motiv pentru care este mai dureroasa decat IPL. Impulsurile sunt mai puternice, implicit riscul de aparitie a iritatiilor si arsurilor locale este mai ridicat.

Exista mai multe tipuri de laser, in Romania cele mai populare fiind laserul Alexandrit si laserul de tip Nd-Yag. Alexandrit este mai puternic decat Nd-Yag, insa cel din urma este preferatul persoanelor cu un pigment al pielii mai inchis la culoare, deoarece protejeaza pielea de iritatii si arsuri in mai mare masura.  Rezultatele sunt vizibile de la prima sedinta, insa este necesar un numar mai mare de sedinte pentru ca efectele sa fie de durata.  Conditiile ca rezultatele cu epilarea laser sa fie eficiente sunt aceleasi ca in cazul epilarii IPL: pe scurt, cu cat contrastul dintre piele si firul de par este mai mare, cu atat tratamentul este mai eficient.

In materie de costuri, o sedinta de epilare definitive cu laser este mai ieftina decat electroliza, dar considerabil mai scumpa decat epilarea definitiva IPL. Efectul, insa, este acelasi.

Epilarea definitia  prin electroliza

Tratamentul se efectueaza prin introducerea unui ac langa radacina firului de par si transmiterea unor impulsuri electrice care carbonizeaza radacina. Dupa sedinta, pielea va forma o coaja in dreptul locurilor und ear fi trebuit sa creasca, in mod normal, firele de par, fiind necesara tamponarea pielii cu o solutie din plante. Procesul de ingrijire a pielii trebuie efectuat timp de cateva zile, pana cand cojile vor cadea, iar pielea va ramane fina pentru timp indelungat. Pentru eliminarea permanenta a firelor de par este nevoie de efectuarea mai multor tratamente la intervale de cateva saptamani intre sedinte.  Epilarea definitiva prin electroliza este singura metoda care da rezultate pe firul de par blond sau roscat.

Epilarea definitiva IPL

Metoda de epilare progresiv definitiva IPL este cea mai putin dureroasa dintre toate si cea mai eficienta in materie de costuri. Procedura presupune o mai mare adaptabilitate la tipul de piele prin folosirea filtrelor de selectare a anumitor lungimi de unda ale spectrului luminous, care sa actioneze specific.

Ca si in cazul epilarii definitive cu laser, este nevoie ca pielea sa fie protejata de radiatiile UV (captate prin bronzare naturala sau solar) prin folosirea de crème cu protective UV peste 30, cu minim doua saptamani inainte de efectuarea sedintelor IPL. Contraindicate in acest interval sunt, de asemenea, baile fierbinti si peeling-urile agresive.